Voorpagina » Nieuws » Blog » Zweet jij ook zoveel tijdens deze hete dagen?

Zweet jij ook zoveel tijdens deze hete dagen?

Geplaatst in: Blog

Vaak gebruiken mensen deodorant tegen het zweten, maar dit verhult slechts de geur en stopt niet de transpiratie.

Om een geur te stoppen zul je gebruik moeten maken van een anti-perspirant. Maar omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen, gaan we het zweten proberen te voorkomen. De volgende tips gaan je daarbij helpen!

1. Vermijdt pittig eten

In pittig eten zit meestal een boosdoener waarvan je direct gaat zweten: capsaïcine. Dit stofje zendt direct een berichtje naar je hersenen dat je lichaam oververhit raakt, waardoor je erg gaat zweten.

2. Drink geen cafeïne en al helemaal geen hete koffie

Cafeïne is een gigantische trigger voor je lichaam om te gaan zweten. Het stimuleert het centrale zenuwstelsel die de zweetklieren activeren. Hoe meer cafeïne je tot je neemt, hoe meer je zult gaan zweten. Het is dus veel beter om bijvoorbeeld decaf koffie te nemen of een ijskoffie. Wil je nu echt afkoelen? Dan is het wel weer een goed idee om een hete koffie te drinken, want doordat je gaat zweten koel je ook weer af. Het is maar net wat je wilt.

3. Draag katoen of zijden

Kies voor katoenen- of linnen stoffen om je lichaam zweet-vrij en koel te houden. Draag geen polyester of acryl.

4. Eet geen zout

Net zoals met pittig eten, is het ook beter om voedsel te laten staan waar veel zout in zit. Wanneer je grote hoeveelheden zout eet, moet je lichaam extra hard werken om het te veel aan zout weg te krijgen. Dit doet je lichaam door te zweten. Doe jezelf daarom een plezier en kies voedsel met een minimale hoeveelheid zout.

5. Breng gedurende de dag meerdere malen deodorant aan

Breng niet alleen deodorant aan wanneer je je zweterig voelt of alleen in de ochtend. Het is veel effectiever om deodorant aan te brengen wanneer je niet zweet. Het helpt de kleine hoeveelheid anti-perspirant om in de poriën te komen en om vervolgens het zweet te blokkeren als het ware. Gooi daarom altijd een busje in je tas en breng deodorant opnieuw aan na de lunch en nogmaals voor het avond eten.

6. Gebruik een citroenschijfje

Als je opzoek bent naar een alternatief voor anti-perspirant middelen, dan is citroensap het ideale huis-, tuin en keukenmiddeltje. Ga met een citroenschijfje een aantal keer over je oksels voordat je naar bed gaat. Hierdoor kan je lichaam het goed opnemen en zul je de volgende dag bijna zweet-vrij en fris ruikend de dag door komen!

7. Blijf kalm

Zweten kan niet alleen stressvol zijn, maar kan ook veroorzaakt worden in extreem stressvolle situaties. Kalm blijven helpt enorm om je lichaam koel te houden. Probeer in stressvolle situaties dus een rustmomentje te vinden of te creëren en mediteer. Oefen je ademhaling: dit helpt je te kalmeren en verminderd het zweten.

8. Scheren.

Het is een feit dat de huid meer zweet op de harigste lichaamsdelen. Niet alleen die prachtige lokken op je hoofdhuid produceren zweet (dit kun je ook na een lange, warme dag aan je haren zien), maar vooral op je oksels, benen en zelfs de bikinilijn. Het kan al snel nogal broeierig aanvoelen en zelfs jeuk of irritatie veroorzaken. Verder ontstaat er op deze plekken echt een extreem vieze geur. Je voorkomt dus niet alleen dat je gaat zweten, maar het helpt ook om je schoon en fris te voelen en te ruiken gedurende de dag.