Veel gestelde vragen

ColdPlasma; huidverbeterende gezichtsbehandelingen. De ultieme celverbetering!
Plasmalite voor permanent ontharen als alternatief voor electrisch epileren.
Neem contact met me op voor een kennismakingsbehandeling.

Plasmalite

Het basisprincipe van haarverwijdering is selectieve foto-thermolyse. In het merg van het haar bevindt zich van nature het pigment melanine. De behandelkop zendt een lichtbundel uit. De melanine in haar absorbeert het licht. Deze absorptie van het licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70 graden Celcius bedraagt stollen de eiwitten in het haarzakje. Hierdoor sterft het haarzakje af en kunnen de haren niet opnieuw groeien.

Eerst breng ik een laagje verkoelende gel aan op het te behandelen gebied, dit zorgt voor geleiding van het licht en voor het koelen van de huid. Daarna geef ik met de golfgeleider telkens een korte lichtflits op de huid. Je ziet het verschil misschien niet meteen, maar binnen twee tot drie weken na de behandeling zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

De Plasmalite kun je bijna op alle delen van het lichaam gebruiken en bijna alle huidtypen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en de plaats van de haargroei. De meeste mensen hebben tussen de vijf en acht behandelingen nodig. Er bevindt zich ongeveer 30% van het lichaamshaar in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangsfase of rustfase en kan geen licht absorberen. Tijdens elke behandeling verwijdert de Plasmalite ongeveer 60 tot 90% van het haar dat zich in de groeifase bevindt.

Zwart haar op een witte huid is het best te behandelen. Uit ervaring is echter gebleken dat ook bij mensen met een iets donkere huid, het pigmentatieverschil tussen haar en huid groot genoeg is om een succesvolle behandeling mogelijk te maken.

Over het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe doelmatiger de behandeling. Daarom kunnen grijze en blonde haren niet behandeld worden.

Plasmalite heeft een eigenschap die Balanced Light heet, hierdoor is het pulslicht geschikt voor alle haardikten.

Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen rood worden of lichtjes opzwellen. Na een paar uur is hier echter niets meer van te merken.

De meeste mensen ervaren slechts een licht tintelend gevoel.

Sommige mensen zijn gevoeliger voor het licht dan andere, dus wees eerlijk wanneer je samen met mij het intakeformulier invult. Tussen de behandelingen mag je niet epileren of harsen, scheren is wel toegestaan. Voor en tijdens de behandeling mag je de huid niet in de zon of onder de zonnebank.

Het resultaat en het aantal behandelingen is afhankelijk van o.a. huidskleur, haarkleur, haardikte en de plaats op het lichaam. Dikke zwarte haren geven sneller resultaat dan dunne, lichtere haren. Donshaar is heel slecht te behandelen. Het kan zijn dat een behandeling niet aanslaat, de reden hiervan is meestal niet te achterhalen. Gelukkig slaat het bij de meeste mensen wel goed aan. Klanten die enkele jaren geleden zijn behandeld voor hun bikinilijn, komen nu weer terug om bijvoorbeeld de oksels te laten doen. Ze zijn zeer tevreden met de eerder behaalde resultaten.

De haren die vernietigd zijn kunnen niet meer groeien. Door diverse omstandigheden, zoals een zwangerschap, de overgang of medicijngebruik kunnen haren gaan groeien die tijdens de behandeling niet in de groeifase zijn geweest. Hiervoor heb je dan weer enkele nabehandelingen nodig.

Wat is de hoeveelheid energie per cm² op huidniveau. Het gaat hier om de werkelijke waarde die wordt afgegeven op de huid. De benodigde energie voor ontharen is tenminste 20 Joules per cm². De hoogte van de energie is afhankelijk van de dikte van de huid en de kleur van de haren, bij lichter haar zal deze hoger moeten zijn.

Vindt er voor de behandeling een intakegesprek plaats?

Tijdens het intakegesprek krijg je informatie over de verschillende mogelijkheden van ontharen en de werking van de diverse methoden. Ook de haargroeicyclus, invloed van hormonen, risico’s, duur en voorbereiding van de behandeling, de duur van de behandeling en de te verwachten resultaten worden besproken. Tevens wordt er naar het te behandelen gebied gekeken en krijg je een prijsopgave van de behandeling. Tenslotte krijg je alle informatie over de behandeling mee naar huis.

Kunt u een proefbehandeling krijgen?

Tijdens het intakegesprek kun je ook een aantal proefflitsen krijgen om te kijken hoe jouw huid en de haren reageren op de behandeling. Is de behandelaar geregistreerd bij de ANBOS voor elektrisch epileren  en licht- en lasertherapie? Dan is het mogelijk dat je een vergoeding van je ziektekostenverzekering kunt krijgen (alleen gelaat).

Tijdens het intakegesprek kan de juiste prijs worden vastgesteld.
Bij het ontharen van twee of meer gebieden tegelijk krijgt u 10% korting.
Vanaf de 9e behandeling krijgt u 50% korting.

beautysalon fennie koops Roden gezichtsbehandelingen
beautysalon fennie koops Roden gezichtsbehandelingen
beautysalon fennie koops Roden ontharen veelgestelde vragen ontharen

ColdPLASMA

Het Plasma genereert een ultrahoge frequente energie, die op de huid gericht kan worden, zonder deze overigens direct aan te raken. Cold Plasma versterkt de behandeling van de huid en werkt als een zogenaamde electroporatie. Hierdoor ontstaan kleine poriën of kanaaltjes in de celmembranen, waardoor deze veel beter doorlaatbaar worden voor werkstoffen. Door deze snel geopende poriën worden de juiste werkstoffen gericht en in hogere hoeveelheid in de huid gesluisd.

Met de coldPLASMA gezichtsbehandelingen zijn de volgende resultaten te behalen:
• Huidverbetering
• Vermindering van onzuiverheden bij vette huid/acné     
• Wondgenezing; gaat ontstekingsprocessen tegen
• Vermindering van couperose

De ultieme cel verbetering! Koud Plasma werkt op de huid als een elektroporatie (= een techniek waarmee stoffen in een cel getransporteerd kunnen worden). Daarbij ontstaan zeer kleine poriën b.v. kanaaltjes in de celmembranen en maken deze daardoor doorlaatbaar voor werkstoffen. Door deze kort geopende poriën worden werkstoffen gericht, en in hoge hoeveelheden ingesluisd. Deze verrijken zich in het weefsel en werken veel intensiever.
Door de verhoogde microcirculatie worden de cellen en het weefsel versterkt met vitamines, mineralen, enzymen en voedingsstoffen, wat tot een verhoogde cel activiteit leidt en het regeneratie proces bij huidaandoeningen duidelijk bevordert.
De coldPLASMA behandeling is niet alleen op het huid oppervlak werkzaam, maar dringt ook door de huid in het weefsel en in de lymfe, waar zuurstof vrijkomt. Ozon-zuurstof neutraliseert vrije radicalen, verbindt zich met gifstoffen en maakt deze onschadelijk. Daarmee ondersteunt Ozon uiterst werkzaam onder andere de afvoer van gifstoffen. Ozon werkt bijzonder intensief tegen ongewenste bacteriën (kiemen) en aandoeningen van alle soorten, zonder daarbij gezonde cellen of micro-organismen te beïnvloeden. Zelfs multiresistente kiemen kunnen met koud Plasma gedood worden.

De behandelingen hebben de volgende effecten:
1. Werkstoffen dringen veel dieper in het weefsel en werken daar ook veel intensiever.
2. Het weefsel wordt ontslakt en ontgiftigd.
3. De stofwisseling en de microcirculatie worden duidelijk verhoogd.
4. Werkt tegen tal van aandoeningen en is daarmee ook pijnstillend.
5. Bereikt een nagenoeg 99,9% kiemreductie van bacteriën, virussen en schimmels.

Omdat het bij coldPLASMA om een hoog effectieve dermaceutische behandelingsmethode gaat, mogen de thuisverzorgingsproducten niet ontbreken.
De speciaal op het desbetreffende huidprobleem gerichte verzorgingsproducten hebben het doel, het vervolg van de behandeling te versnellen en te intensiveren. Daarbij is het zeer belangrijk, dat je de juiste producten dagelijks en zoals voorgeschreven na de behandeling thuis verder gebruikt. Alleen zo ontstaat een langdurige huidverbetering. Voor meer informatie over de producten, klik hier.

Ja. Afgeraden wordt coldPLASMA toe te passen bij:
-Zwangerschap en borstvoeding.
-Rimpelbehandelingen met Botox, minder dan 2 week geleden uitgevoerd.
-Bestraling of chemotherapie.
-Personen met electronische implantaten (bv pace makers), zware hartspierzwakte en na een hartinfarct.
-Verdenking van kwaadaardige tumoren.
-Epilepsie.

beautysalon fennie koops Roden gezichtsbehandelingen
beautysalon fennie koops Roden gezichtsbehandelingen