Voorpagina » Nieuws » Blog » Uit het leven van…

Uit het leven van…

Geplaatst in: Blog

Uit het leven van….

Deze week een inkijkje in het leven van een schoonheidsspecialiste.
De maandag was een “vrije” dag waarin geen afspraken stonden gepland in de salon. Maar dit wil niet zeggen dat er achter de schermen niets gebeurde.

Eerst heb ik ’s morgens wat kleine klusjes in huis gedaan, was opgevouwen, afwasmachine leeggeruimd, boodschappen gedaan en na het eten ben ik bezig gegaan met de e-mail beantwoorden en mappen opruimen. Daarna verder met mijn studie over overbeharing. Ik had al het een en ander opgezocht op internet, maar dit is in het Engels en moet vertaald worden. Gelukkig zijn daar tegenwoordig goede computerprogramma’s voor, dat maakt het een stuk gemakkelijker. Je moet soms alleen niet op de zinnen letten, want dit is soms net Nederlandse wartaal met Engelse invloeden. Maar goed de grote lijnen zijn zichtbaar.

Na het avondeten ben ik nog even bezig geweest met het schrijven van artikelen voor deze blog en hier en daar nog eens wat internetten, facebooken en daarna languit voor de tv.

Dinsdagmorgen ben ik eerst met de auto naar de autowasstraat geweest, zodat hij de volgende dag netjes bij de garage komt. Daarna nog maar weer eens bezig met mijn ‘studie’. Alles eens even goed op een rijtje zetten. Gisteren is het idee ontstaan dat ik hier een leuk boekje met informatie voor de klanten van wil maken, alles over overbeharing en de verschillende behandelingen op een rijtje.

Uit-het-leven-van-1

Klaar voor de behandeling.

Na de middag de eerste afspraak in de salon. Een uitgebreide gezichtsbehandeling, de huid weer lekker gevoed en de wenkbrauwen bijgewerkt. Natuurlijk ook gezellig bij gekletst en daarna een klant die weer blij naar huis toe gaat. Vandaag zijn de “kerstcadeautjes” voor de klanten binnengekomen, maar ik ga natuurlijk niet verklappen wat dit is …. Tussendoor heb ik nog even wat administratie gedaan. Hierna nog een bovenlip harsen en ik was al weer klaar voor vandaag.

Al weer woensdag.

Woensdag eerst even de auto naar de garage gebracht en daarna weer aan de studie, e-mails beantwoorden en na de middag stonden er een paar behandelingen elektrische epileren op het programma. Daarna de deur snel op slot en de auto weer ophalen. Deze is weer helemaal winterklaar en gekeurd, kan er weer een poosje tegen.

Het was een rustige week, daarom donderdag de hele dag ‘vrij’. Ik ben weer lekker met mijn studie bezig geweest, heb alvast de nieuwsbrief voor volgende week klaar gemaakt en nog even gewerkt aan deze blog. Links en rechts nog wat gepoetst in huis en verder weinig spannends gedaan vandaag.

Vrijdag was een lekker gevarieerde dag met flitsen, elektrisch epileren, wenkbrauwen epileren en een kennismakingsbehandeling. Om 13.00 uur was ik klaar, snel even een hapje gegeten en daarna de wasmachine aangezet, salon schoongemaakt, nog even wat voorbereidingen getroffen (Sinterklaas moet natuurlijk weer netjes op pad) en de administratie bijgewerkt. Na het eten en boodschappen doen languit op de bank bij de Voice of Holland, weekend vieren, en opladen voor volgende week.

Uit-het-leven-van-2

Dit wordt een drukke week, op vier dagen en één avond staan behandelingen gepland, Sinterklaas en twee pieten komen langs voor een behandeling en dan zaterdag de make-upadvies ochtend. Tja, het leven van een schoonheidsspecialiste bestaat soms ook uit hollen of stilstaan ;-).

Vind je deze blog leuk of interessant? Deel ‘m dan met je netwerk!