Voorpagina » Nieuws » Blog » Scheertips voor en tijdens een ontharingsbehandeling met de Plasmalite of elektrisch epileren.

Scheertips voor en tijdens een ontharingsbehandeling met de Plasmalite of elektrisch epileren.

Geplaatst in: Blog, Ontharen, Plasmalite

Voordat we beginnen met een ontharingsbehandeling met de Plasmalite of elektrisch epileren moet je zelf de haren afscheren. Dit is altijd een vervelend klusje, maar wel noodzakelijk om de behandeling goed te kunnen uitvoeren.
Hoe doe je dit en wat mag wel of niet doen? geven.

Scrubben

Voor en tussen de behandelingen door is het belangrijk om je huid te scrubben. Door regelmatig een (body) peeling of scrub te doen verwijder je de dode huidcellen aan de oppervlakte van je huid. Hierdoor verklein je de kans op ingegroeide haren en ontstekingen in de huid. Gebruik hiervoor een milde scrub met zachte korrels. Door het scrubben/peelen komen de ingegroeide haartjes uit de huid, waardoor je ingegroeide haartjes en scheerbultjes vermijdt.

Scheerschuim

Gebruik bij het scheren een goede scheerschuim of scheergel. Door de schuim of gel ontstaat er een beschermend laagje tussen je huid en het scheermes waardoor het mesje soepel over je huid glijdt. Ook zitten er verzorgende ingrediënten in voor je huid.

Scheren

Als je onder de douche je haren gaat scheren, heb je minder kans op huidirritaties. Het warme water zorgt er voor dat je poriën open gaan staan, waardoor de haren gemakkelijker af te scheren zijn. Laat het mesje losjes, zonder veel druk te zetten en rustig over je huid glijden en scheer met de haargroeirichting mee.

Mesje

Zorg er altijd voor dat je mesje schoon en scherp is en vervang hem regelmatig. In oude scheermesjes kunnen bacteriën zitten, welke dan in de huid komen en hier ontstekingen kunnen veroorzaken. Ook kun je je sneller snijden en wondjes veroorzaken. Spoel je mesje regelmatig tijdens het scheren schoon en na de behandeling moet je je mesje goed reinigen en eventueel desinfecteren. Mijn voorkeur gaat uit naar wegwerpmesjes welke je na elke scheerbeurt weggooit, dan voorkom je deze problemen.

Droge huid

Na het scheren is je huid vaak een stukje droger dan normaal. Breng daarom na het scheren een vocht inbrengende bodylotion of dagcrème aan. Trek na de behandeling niet direct strakke kleding of ondergoed aan, als het kan laat de huid dan eerst even onbedekt drogen en kalmeren.

Stoppen met scheren en scrubben

Bij de behandeling met de Plasmalite stop je de laatste 2/3 dagen voor je ontharingsbehandeling met scrubben en scheren. Voor het elektrisch epileren moet je ongeveer 4-5 dagen voor de behandeling stoppen, omdat de haren dan iets langer moeten zijn om ze goed te kunnen behandelen. Na de behandeling ga je na 3 dagen weer door met scrubben en scheren. Het scrubben van je benen / bikinilijn / oksels kun je 2-3x per week doen, het gezicht 1-2x per week.

Zonbescherming

Wat naast het scheren en scrubben ook nog erg belangrijk is voor de behandeling met de Plasmalite: bescherm je huid met een zonnebrandcrème SPF30 of hoger. Voor het gezicht minimaal om de 2 uur smeren, ook als het regent, want er is altijd UV-straling in de lucht die je huid bruiner maakt. Voor het lichaam heeft het de voorkeur om bedekkende kleding te gebruiken. Lukt dit niet, dan geldt hier ook dat je goed met een beschermende SPF moet smeren.