Voorpagina » Nieuws » Ontharen » Scheerproblemen in je oksels of liezen?

Scheerproblemen in je oksels of liezen?

Geplaatst in: Ontharen

Bijna iedere vrouw kent wel het scheerprobleem: na het scheren van je oksels, liezen of benen ontstaan er vervelende ontstekingen en ingegroeide haren.

Er is wat aan te doen!

Om het ingroeien van de haren te verminderen is het scrubben van je huid iets wat je regelmatig moet doen. Scrub niet wanneer je al ingegroeide haren hebt, want dit kan zorgen voor nog meer irritatie.

Gebruik een bodylotion of verzorgende dagcrème om de huid soepel te houden.

Scheer je haren altijd met de haargroei richting mee, niet er tegen in. Hiermee voorkom je dat de haartjes te kort worden afgeschoren en je daardoor een grotere kans op ingroeien hebt.
Gebruik altijd een schoon en scherp  scheermesje, hiermee voorkom je dat er bacteriën in de wondjes terecht komen en de haren afbreken.
Een scheermesje met dubbele mesjes is af te raden, deze scheren over het algemeen de huid te glad, waardoor er meer kans is op ingegroeide haren.
Als je scheercrème gebruikt worden de haartjes zachter en kun je ze gemakkelijker scheren.
Als het niet echt nodig is om de haren helemaal af te scheren, knip ze dan vlak boven de huid af. Dit verminderd aanzienlijk de kans op ingroeien.

Draag geen strak zittende kleding. Dit kan bijvoorbeeld in de liezen problemen geven omdat je haartjes in de verdrukking komen.

Elektrisch epileren

Heb je toch ingegroeid haar?

Gebruik dan een paar keer per dag een warm compres op de plek van de ingegroeide haartjes. Hiermee week je de huid op, deze wordt zachter en soepeler en de haren komen gemakkelijker naar boven.

Begin niet zelf te peuteren aan het haartje. Laat deze steriel verwijderen door een schoonheidsspecialiste of arts.

Ook biedt het definitief verwijderen van de haren met elektrisch epileren of laser/flitslicht een oplossing. De haar zal dan niet weer terugkomen, omdat hiermee de voedingsbodem van de haar wordt vernietigd.

 

 

Heb je vragen of opmerkingen over ingegroeide haren? Laat dan hieronder een reactie achter.