Ontharen met flitslicht of elektrisch epileren

Harsen

Een tijdelijke methode om te ontharen is het harsen. Dit kan zowel in het gelaat als op het lichaam. Alle haren kunnen hiermee behandeld worden, zowel licht als donker, dik en dun.   Ontharen

 

Blijvend ontharen met Plasmalite

Heb je last van overbeharing? De Plasmalite helpt je er voorgoed vanaf! Geschikt voor ontharen van oksels, bikinilijn, bovenlip, kaaklijn, rug, borst en benen.

Plasmalite voor het definitief ontharen

De Plasmalite

Lichtpulsen veroorzaken plaatselijke warmte en vernietigen de haarzakjes, waardoor de haargroei stopt.

De meeste cliënten ervaren de Plasmalite behandelingen als zeer prettig, omdat ze nooit meer hoeven te scheren, te harsen of te epileren. Stel je eens voor dat je geen last meer hebt van pijnlijk ingegroeide haartjes, stoppeltjes, irritaties en ontstekingen.

Bij ernstige overbeharing in het gelaat worden de kosten van de behandelingen door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Soms is er een medische indicatie van een arts noodzakelijk.

Hoe werkt ontharen met de plasmalite precies?

Het basisprincipe van haarverwijdering is selectieve foto-thermolyse. In het merg van het haar bevindt zich van nature het pigment melanine. Wanneer de behandelkop een lichtbundel uitzendt, wordt dit licht geabsorbeerd door de melanine. Deze absorptie van het licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70 graden Celcius bedraagt, heeft dit een gewenst stollingseffect tot gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd.

Wat houdt de behandeling in?

Wanneer je je aanmeldt voor een Plasmalite behandeling, zal ik eerst met je bespreken hoe de Plasmalite werkt en beoordelen of de methode voor jou geschikt is. Verder zal ik eventueel een allergietest uitvoeren om te zien hoe je op de behandeling reageert. Het resultaat van de allergietest hoeft niet altijd hetzelfde te zijn als het resultaat nadat de volledige behandeling is uitgevoerd. Op het te behandelen gebied wordt een laagje verkoelende gel aangebracht, dat zorgt voor geleiding van het licht en voor het koelen van de huid. Daarna wordt de golfgeleider over het gebied geleid en wordt telkens een korte lichtflits gegeven. Je ziet het verschil misschien niet meteen, maar binnen twee tot drie weken na de behandeling zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

De plasmalite kan gebruikt worden op bijna alle delen van het lichaam en bijna alle huidtypen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en de plaats van de haargroei. De meeste mensen hebben tussen de vijf en acht behandelingen nodig. Er bevindt zich ongeveer 30% van het lichaamshaar in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangsfase of rustfase en kan geen licht absorberen. Tijdens elke behandeling verwijdert de Plasmalite ongeveer 60 tot 90% van het haar dat zich in de groeifase bevindt.

Voor welke huidskleur is de behandeling geschikt?

Zwart haar op een witte huid is het best te behandelen. Uit ervaring is echter gebleken dat ook bij mensen met een donkere huid, het pigmentatieverschil tussen haar en huid groot genoeg is om een succesvolle behandeling mogelijk te maken.

Is de kleur van het haar belangrijk?

Over het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe doelmatiger de behandeling. Grijze en blonde haren kunnen niet behandeld worden.

Speelt de dikte van het haar ook een rol?

Plasmalite heeft een eigenschap die Balanced Light heet en die ervoor zorgt dat het pulslicht geschikt is voor alle haardikten.

Zijn er neveneffecten?

Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen rood worden of lichtjes opzwellen. Na een paar uur is hier echter niets meer van te merken.

Wat voel je van de behandeling?

De meeste mensen ervaren slechts een licht tintelend gevoel.

Wat moet ik verder nog weten?

Sommige mensen zijn gevoeliger voor het licht dan andere, dus wees eerlijk wanneer je samen met mij het intakeformulier invult. Tussen de behandelingen mag je niet epileren of harsen, scheren is wel toegestaan. Stel uw huid voor en tijdens de behandeling niet bloot aan zon of zonnebank.

Is deze ontharingsmethode voor mij geschikt?

Het resultaat en het aantal behandelingen is afhankelijk van o.a. huidskleur, haarkleur, haardikte en de plaats op het lichaam. Dikke zwarte haren geven sneller resultaat dan dunne, lichtere haren. Donshaar is heel slecht te behandelen. Het kan zijn dat een behandeling niet aanslaat, de reden hiervan is meestal niet te achterhalen. Gelukkig slaat het bij de meeste mensen wel goed aan. Klanten die enkele jaren geleden zijn behandeld voor hun bikinilijn, komen nu weer terug om bijvoorbeeld de oksels te laten doen. Ze zijn zeer tevreden met de eerder behaalde resultaten.

Komen er geen haren terug?

De haren die vernietigd zijn kunnen niet meer groeien. Door diverse omstandigheden, zoals een zwangerschap, de overgang of medicijngebruik kunnen haren gaan groeien die tijdens de behandeling niet in de groeifase zijn geweest. Hiervoor heb je dan weer enkele nabehandelingen nodig.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een behandelaar?

Wat is de hoeveelheid energie per cm ² op huidniveau. Het gaat hier om de werkelijke waarde die wordt afgegeven op de huid. De benodigde energie voor ontharen is tenminste 20 Joules per cm². De hoogte van de energie is afhankelijk van de dikte van de huid en de kleur van de haren, bij lichter haar zal deze hoger moeten zijn.

Vindt er voor de behandeling een intakegesprek plaats?

Tijdens het intakegesprek krijg je informatie over de verschillende mogelijkheden van ontharen en de werking van de diverse methoden. Ook de haargroeicyclus, invloed van hormonen, risico’s, duur en voorbereiding van de behandeling, de duur van de behandeling en de te verwachten resultaten worden besproken. Tevens wordt er naar het te behandelen gebied gekeken en krijg je een prijsopgave van de behandeling. Tenslotte krijg je alle informatie over de behandeling mee naar huis.

Kunt u een proefbehandeling krijgen?

Tijdens het intakegesprek kun je ook een aantal proefflitsen krijgen om te kijken hoe jouw huid en de haren reageren op de behandeling.

Is de behandelaar geregistreerd bij de ANBOS voor elektrisch epileren  en licht- en lasertherapie? Dan is het mogelijk dat je een vergoeding van je ziektekostenverzekering kunt krijgen (alleen gelaat).

Hoe duur is een behandeling?

Zie voor richtlijnen onze prijslijst.
Tijdens het intake-gesprek kan de juiste prijs worden vastgesteld.
Bij het ontharen van twee of meer gebieden tegelijk krijgt u 10% korting.
Vanaf de 9e behandeling krijgt u 50% korting.

Elektrisch epileren (blijvend)

Over het algemeen is ontharen met behulp van licht te verkiezen boven elektrisch ontharen. Soms kan elektrisch ontharen uitkomst bieden. Wat voor jouw de beste oplossing is bepaal je in overleg met mij.
Bij ernstige overbeharing is het mogelijk dat de kosten van de behandelingen gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Je moet hiervoor wel een medische indicatie van een arts hebben. Ook moet de behandeling in uw aanvullende verzekering zitten.
Bij elektrisch ontharen wordt een dun steriel naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven. Hierna volgt een stroomstootje die het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen voedingsstoffen de haar niet meer bereiken en stopt de haargroei.

Ontharen met elektrisch epileren.

Naaldinsteek

De behandelduur is afhankelijk van de mate van overbeharing en de frequentie waarmee wordt behandeld. In het begin wordt u misschien wekelijks behandeld. Later wordt de periode tussen de behandelingen steeds groter. Als er een verstoring van het hormonale evenwicht is (bijvoorbeeld tijdens/na de overgang), dan kan overtollige haargroei ondanks behandeling blijven optreden. De donsharen zullen dan langzaam dikker en donkerder worden, waardoor na verloop van tijd weer behandeling nodig is.

Contact

Stobbenven 29
9302 EN  Roden
Telefoon: 050-5010406
Email: info@beauty­salon­fenniekoops.nl
KvK 04039530

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag. Andere dagen in overleg. Behandeling op afspraak.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis make-up tips

Gastenboek

Bekijk de reacties in mijn Gastenboek >>
En schrijf zelf iets leuks.

Social Media

Aangesloten bij
anbos logo