Behandelingen

Bij Beautysalon Fennie Koops kan je terecht voor permanent ontharen via diverse methodes. Stel je eens voor dat je geen last meer hebt van pijnlijk ingegroeide haartjes, stoppeltjes, irritaties en ontstekingen!

Bij ernstige overbeharing in het gelaat kunnen de kosten van de behandeling gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Je moet hiervoor wel een medische indicatie van een arts en een aanvullende verzekering hebben. Om te zien of je in aanmerking komt voor vergoeding kun je op deze lijst kijken.

Ontharen met harsen

Een tijdelijke methode om te ontharen is het harsen. Dit kan zowel in het gelaat als op het lichaam. Alle haren kun je hiermee behandelen, zowel licht als donker, dik en dun.

Blijvend ontharen met plasmalite

Heb je last van overbeharing? De Plasmalite helpt je er voorgoed vanaf! De behandeling is geschikt voor ontharen van oksels, bikinilijn, bovenlip, kaaklijn, rug, borst en benen. Lichtpulsen veroorzaken plaatselijke warmte en vernietigen de haarzakjes, waardoor de haargroei stopt. De meeste cliënten ervaren de behandelingen daarom als zeer prettig.

Als je komt, bespreken we eerst hoe de Plasmalite werkt en of de methode voor jou geschikt is. We doen eventueel een allergietest. Eerst breng ik een laagje verkoelende gel aan op het te behandelen gebied, dit zorgt voor geleiding van het licht en voor het koelen van de huid. Daarna geef ik met de golfgeleider telkens een korte lichtflits op de huid. Je ziet het verschil misschien niet meteen, maar binnen twee tot drie weken na de behandeling zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

Electrisch epileren (blijvend)

Over het algemeen is ontharen met behulp van licht te verkiezen boven elektrisch ontharen. Soms kan elektrisch ontharen uitkomst bieden. Wat voor jouw de beste oplossing is bepaal je in overleg met mij.

Bij elektrisch ontharen wordt een dun steriel naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven. Hierna volgt een stroomstootje die het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen voedingsstoffen de haar niet meer bereiken en stopt de haargroei. De behandelduur is afhankelijk van de mate van overbeharing en de frequentie waarmee wordt behandeld. In het begin wordt je misschien wekelijks behandeld. Later wordt de periode tussen de behandelingen steeds groter. Als er een verstoring van het hormonale evenwicht is, kan overtollige haargroei ondanks behandeling blijven optreden. Dit kan bijvoorbeeld tijdens/na de overgang of bij PCOS. De donsharen zullen dan langzaam dikker en donkerder worden, waardoor na verloop van tijd weer behandeling nodig is.