Voorpagina » Nieuws » Ontharen » Nieuwe inzichten over ontharen

Nieuwe inzichten over ontharen

Geplaatst in: Ontharen, Plasmalite

Naar Utrecht.

Afgelopen week was ik op de eerste Dag van de Beauty Professional in Utrecht aanwezig. Een erg leuke en gevarieerde dag, waarbij ik weer het nodige heb opgestoken over diverse onderwerpen.

De eerste lezing.

Dr. Loek Habema gaf zijn mening over de diverse behandelingen die op het randje zitten, of er net overheen, om door schoonheidsspecialistes te laten doen. Wat betreft inspuitingen etc. is er eigenlijk geen twijfel mogelijk, dit mogen alleen artsen doen. Ik heb ook niet anders geleerd in mijn opleiding en sta daarom al 25 jaar erg terughoudend ten opzichte van bepaalde behandelingen die toch door schoonheidsspecialistes worden gedaan. Ik brand mijn vingers er niet aan!

Nieuwe-inzichten-over-ontharen-1

Door de recente gebeurtenissen over iemand die niet eens schoonheidsspecialiste was, diploma’s vervalste, inspuitingen deed en ook nog opleidingen gaf, is alles weer eens goed onder de aandacht gekomen. De minister gaat zich er nu mee bemoeien en ik vrees dat de gediplomeerde en gespecialiseerde schoonheidsspecialiste er misschien wel de dupe van wordt. Hoe streng worden de regels? Wie mag welke behandeling uitvoeren? En nog heel veel meer vragen zullen beantwoordt moeten worden.

 

In de middag.

’s Middags kwam een expert op het gebied van haren, dr. Coen Gho, aan het woord. In heel Europa behalve Nederland en Engeland, mogen laserbehandelingen soms alleen maar door artsen worden gedaan. In Nederland mogen deze in principe door iedereen worden gedaan, maar ook hier komt waarschijnlijk nieuwe regelgeving voor. Op zich een goed plan, als er dan in ieder geval ook ruimte blijft voor de gespecialiseerde en gediplomeerde schoonheidsspecialiste. Je wilt toch niet dat een arts zich met het ontharen bezig moet houden, terwijl er genoeg schoonheidsspecialistes en huidtherapeutes zijn die dit werk ook kunnen doen.

Nieuwe-inzichten-over-ontharen-2

Dr. Gho vertelde ook nog over de nieuwe inzichten die er gekomen zijn over het vernietigen van het haarzakje. Er zijn natuurlijk wel algemene dingen over te vertellen, maar het blijft bij iedereen een persoonlijk verhaal. Voor iedereen moet een persoonlijk behandelplan gemaakt worden. Ze lijken allemaal hetzelfde, maar er is geen haar gelijk. Wat het meest opzienbarend was, was het feit dat we eigenlijk te snel willen met de behandeling. Zeker bij het flitsen/laseren, waar we bij iedere behandeling het hele gebied behandelen. Het blijkt dat een langere tijd tussen de behandelingen op de lange termijn hetzelfde resultaat oplevert. Je kunt dus met minder behandelingen “per jaar” dezelfde haren kwijtraken dan met veel behandelingen in een korte periode.

Tja, uit ervaring wist ik het al, maar definitief ontharen is en blijft een kwestie van geduld…

Nieuwe-inzichten-over-ontharen-3

Op mijn website Beautysalon Fennie Koops staat meer informatie over de diverse manieren van ontharen.

Graag hoor ik van u wat uw ervaringen zijn met de diverse vormen van ontharen en als u vragen heeft, stel ze gerust.