Voorpagina » Nieuws » Epileren » Mooie wenkbrauwen

Mooie wenkbrauwen

Geplaatst in: Epileren, Make-up

Mooie wenkbrauwen.

Een moeilijk onderdeel van de make-up is toch altijd weer hoe je je wenkbrauwen mooi in model kunt krijgen.
Als je mooie dikke wenkbrauwen hebt is het meestal niet zo’n probleem, even (laten) epileren en je bent klaar. Als ze erg licht van kleur zijn zou je ze nog kunnen laten verven bij een schoonheidsspecialiste of zelf even bijwerken met een potlood of wenkbrauwpoeder.

Maar wat moet je doen als je weinig of geen wenkbrauwen hebt?
Ook hier bieden de potlood of wenkbrauwpoeder uitkomst, maar dan moet je goed weten hoe je precies moet tekenen. Hieronder zal ik je laten zien hoe je dit kunt doen.

Het begin van de wenkbrauw bepaal je door bijv. een spatel of make-upkwastje vanaf de zijkant van je neusvleugel langs de binnenkant van je oog te leggen. Waar de spatel eindigt, daar begint de wenkbrauw.

Mooie-wenkbrauwen-1

Het einde van de wenkbrauw bepaal je door de spatel vanaf de neusvleugel langs de buitenkant van het oog te leggen.
Nu wil je natuurlijk ook nog een mooie boog er in maken, dit kun je op verschillende manieren doen. Het hoogste punt kan in het midden liggen (zie tekening boven), maar het kan ook iets verder naar buiten liggen, op ongeveer 2/3 van de wenkbrauw. De lijn ligt dan vanaf de neusvleugel langs de buitenkant van de iris.

Mooie-wenkbrauwen-2

Wenkbrauwpotlood.

Mooie-wenkbrauwen-4

Werk je met een potlood dan moet je niet een strakke lijn trekken, maar korte streepjes waarmee je de haartjes nabootst. Om het geheel een beetje zachter te laten lijken kun je aan het eind nog even met een wenkbrauwborsteltje de lijntjes iets vervagen.

Wenkbrauwpoeder

Mooie-wenkbrauwen-3
Wenkbrauwpoeder

Gebruik je een wenkbrauwpoeder, dan zitten er vaak ook diverse sjabloontjes bij die je op de plaats van de wenkbrauw moet leggen en dan het sjabloontje opvullen met een kwastje.

Mooie-wenkbrauwen-5
Sjablonen

Heb je zelf nog een goede tip? Laat het me weten in het commentaarveld hieronder.
Ken je iemand die deze tips ook wel zou kunnen gebruiken? Deel gerust deze blog.