Voorpagina » Nieuws » beautysalon » Mijn vrijwilligerswerk als schoonheidsspecialiste

Mijn vrijwilligerswerk als schoonheidsspecialiste

Geplaatst in: beautysalon

Als vrijwilliger aan het werk bij St. Opkikker

Al enkele jaren werk ik 4-5 keer per jaar als vrijwilliger in de schoonheidssalon van de Stichting Opkikker.

Deze stichting organiseert Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen. Tijdens deze dagen worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.

Ik werk vaak in de schoonheidssalon en soms verzorg ik de visagie bij de fotoshoots.

Iedere keer ga ik weer met veel plezier richting Zeewolde. Hier verwen ik vaders, moeders, dochters en soms een zoon met een lekkere gezichtsbehandeling. Ook de nagels lakken of een mooie make-up  is natuurlijk mogelijk.

Gisteren mocht ik weer in actie komen! Een gezellige dag met veel leuke gezinnen. Met 4 enthousiaste collega’s mochten we iedereen verwennen.

Vaders

Er waren aantal vaders die eerst een beetje argwanend keken naar de behandelstoelen, maar er toch maar eens op gingen liggen. Na afloop bleek dat ze het heerlijk vonden! En wat is er nu leuker dan met je zoon, dochter of vrouw tegelijk een gezichtsbehandeling te krijgen…. De kinderen vinden het vaak fantastisch om hun vader in de stoel te zien liggen. En als vader dan ook nog bezwijkt voor de nagellak en met een rode duim de deur uit gaat, dan is het feest compleet.

Voor mij kwam de kroon op het werk tijdens het uitzwaaien. Een vader stak vanuit de auto een dikke duim omhoog met het gebaar erbij dat zijn huid zo lekker aanvoelde. Tja, dan krijg ik toch wel even kippenvel als ik zo’n stoere man met baard zoiets zie doen!

Feest vieren!

Als de salon aan het eind van de dag dan weer schoongemaakt is, gaan we gezellig een uurtje feestvieren met de gezinnen.

Daarna lekker eten en als laatste worden de gezinnen uitgezwaaid. Deze keer helaas in de stromende regen, maar dat kon de pret niet drukken. Er werd volop gezongen en gedanst.

Uitzwaaien

Terwijl we stonden te wachten dat de gezinnen langs zouden komen om uit te zwaaien ontdekte ik een cameraman en een drone in de lucht. Ik zeg nog tegen mijn collega: “Dat is vast weer voor een promotiefilm die ze aan het maken zijn, waren ze de vorige keer ook mee bezig”. Toen er een tijdje later een groep mensen midden op straat stond grapte ik: “Of staan ze het weer op te nemen met Piet Paulusma?” Even later stond er een cameraman recht voor onze neuzen te filmen…..

Toen ik later thuis even wat berichten en filmpjes op Facebook bekeek, zag ik dat Piet werkelijk aanwezig was en dus inderdaad het weerbericht had opgenomen! Tja, ik had het kunnen weten, hij is ambassadeur van de stichting.

En dan moet je natuurlijk even het weerbericht zien om 23.20 uur, ondanks dat je ogen bijna dichtvallen van de slaap. Maar het was het wachten waard: ik sta volop in beeld (klik hier voor het filmpje)

Na mezelf even te hebben gezien ben ik snel naar mijn bed verhuisd, waar ik al snel in een diepe slaap viel. Moe, maar vooral voldaan na een lange intensieve, maar vooral ook leuke dag…..

Ben je kapster, nagelstyliste, visagiste of schoonheidsspecialiste en lijkt het je leuk om een keer mee te doen met een Opkikkerdag? Vaak kunnen ze nog wel hulp gebruiken! Je kunt je aanmelden via in**@op******.nl.

2 Responses

 1. Sarah de Leeuw
  |

  Geweldig dat je als vrijwilliger schoonheidsspecialiste was. Leuk dat zoveel vaders van een gezichtsbehandeling genoten konden. Mijn man vindt dit stiekem ook wel lekker.

  • Fennie Koops
   |

   Dank je Sarah. Het is erg leuk en dankbaar werk om te doen, zeker ook de vaders die vaak voor de eerste keer in een schoonheidssalon zijn. Mocht je het leuk vinden om een keer mee te helpen tijdens een Opkikkerdag, laat het me dan even weten. Er zijn regelmatig nog mensen nodig in de schoonheidssalon.