Voorpagina » Nieuws » Make-up » Mascara aanbrengen

Mascara aanbrengen

Geplaatst in: Make-up

Vibrerende borsteltjes, groeiverbeteraars, extreme verlengers en verdikkers? Wie wil er nu geen vollere, langere en donkerder wimpers. Bijna honderd jaar na de uitvinding van mascara zijn er verschillende formules op de markt die je de wimpers van je dromen beloven. Maar wat is nu wel/niet waar?

1. Om de drie maanden vervangen.

Niet schrikken, maar er leven miljoenen microscopische mijten op je wimpers. Deze komen in je flesje terecht zodra je het borsteltje gebruikt. Als je je mascara te lang bewaart kan dit voor ooginfecties zorgen. Het is een maand of drie houdbaar, dan begint het product zelf af te breken en uit te drogen.

2. Bij gevoelige ogen kun je ook mascara gebruiken.

Vermijd echter volumemascara’s met vezels die voor dikkere wimpers zorgen. Crème of gelformules zijn beter voor je ogen. Breng maar één laagje aan zodat je geen opbouw van oude laagjes krijgt.

3. Effectief verwijderen.

Knip een wattenschijfje doormidden en doordrenk dit met oogmake-upremover. Plaats een half schijfje onder je onderste wimpers. Sluit je oog en met de andere helft van het schijfje wrijf je voorzichtig van de aanzet van je wimpers naar beneden tot alles weg is.

4. Waarom loopt de mascara uit?

Uitlopen gebeurt door de natuurlijke oliën van je huid. Je kan dit voorkomen door een klein beetje poeder onder je onderste wimpers aan te brengen. Een andere optie is een waterproof produkt.

5. Wie gebruikt bruine mascara?

Vrouwen met erg lichtblond of rood haar kunnen voor bruine mascara kiezen, vaak geeft zwart een te zwaar resultaat.

6. Gekleurde mascara.

Hou het subtiel: gebruik een kleur die dicht bij de kleur van je oogschaduw ligt.

7. Onderste wimpers.

Door je onderste wimpers een laagje mascara te geven, krijg je juist een look die veel meer afgewerkt is. Zeker als je niet graag oogpotlood gebruikt.