Voorpagina » Nieuws » Make-up » Make-up workshop look good feel better

Make-up workshop look good feel better

Geplaatst in: Make-up

Vandaag nog een andere vrijwilligersbaan van mij onder de loep.

Look Good, Feel Better.
Make-up-workshop-1

Sinds 5 1/2 jaar help ik mee met de make-upworkshops van Look Good Feel Better voor dames met kanker. In mei 2008 zijn we in het Wilhelminaziekenhuis in Assen begonnen met een “proef” workshop voor de oncologieverpleegkundigen en alle anderen die in het ziekenhuis betrokken zijn bij de workshop.

Make-up-workshop-2

Na 5 jaar alle werden alle vrijwilligers in de bloemetjes gezet.

Het was best even spannend om met een heel nieuw team, waarvan de meesten elkaar niet kenden, deze workshop te geven. Maar gelukkig ging het allemaal heel goed en toen de echte patiënten kwamen waren we al goed op elkaar ingespeeld.

In principe wordt er in het hele land volgens hetzelfde principe lesgegeven. Het was dus ook al snel vertrouwd toen ik een keer moest invallen in Leeuwarden.

Iedere keer is het weer een klein feestje om bij de workshops te zijn. Ondanks dat de dames natuurlijk in een vervelende, onzekere periode in hun leven zitten, is het altijd weer gezellig.

Klaar voor de workshop.

Make-up-workshop-3

Alles staat klaar voor de workshop: de producten die gebruikt worden, een staander om eventueel het haarwerk op te doen, koffie en thee en wij natuurlijk!

Make-up-workshop-4

Nog even wachten tot de dames komen…

We beginnen de ochtend met het reinigen van het gezicht. Daarna het aanbrengen van de dagcrème en een oogcrème. Hierna wordt stap voor stap de make-up aangebracht. Tussendoor vertelt de haarwerker nog iets over hoe het haarwerk verzorgd moet worden.  Ook laat ze zien wat er allemaal met hoofddoekjes, sjaaltjes etc. mogelijk is.

Aan het eind van de morgen gaat iedereen dan met een complete make-up, een glimlach op het gezicht en een leuke, goed gevulde tas met producten weer naar huis.

De workshops worden inmiddels in bijna alle ziekenhuizen in Nederland gegeven. Mocht u of iemand in uw omgeving te maken krijgen met kanker, dan is het zeker aan te bevelen om aan deze workshop mee te doen. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.lookgoodfeelbetter.nl.

Even een leuke ochtend in een vervelende periode, wie wil dit nu niet?