Voorpagina » Nieuws » Ontharen » Last van overbeharing?

Last van overbeharing?

Geplaatst in: Ontharen

Overbeharing.

De meeste vrouwen (en soms ook mannen) hebben er in meer of mindere mate last van: overbeharing.

Erg vervelend en soms zelfs belemmerend om in het sociale leven goed te kunnen functioneren. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen voor om de overbeharing weg te halen, zowel tijdelijk als definitief. Ik zal de diverse mogelijkheden de revue laten passeren, zodat u wat meer over de diverse methoden te weten komt.
Als eerst wil ik het met u deze keer hebben over de tijdelijke methoden: het harsen of met een draadje.

U kunt op vrijwel elke plaats op het lichaam het haar laten verwijderen met behulp van hars. Hiervoor zijn verschillende methoden, met en zonder harsstrips, met een spatel of met een “harspistool”. Welke methode wordt gebruikt is in principe niet belangrijk, als het maar op de juiste manier gebeurd. het resultaat moet zijn dat de hele haar met wortel en al verwijderd wordt. De voedingsbodem van de haar blijft echter achter, waardoor er na verloop van tijd weer een nieuwe haar tot ontwikkeling komt.

Het verwijderen met een draadje is op hetzelfde principe gebaseerd: de hele haar verwijderen. Hierbij wordt er echter niets op de huid aangebracht, maar wordt de haar er op een speciale manier met het touwtje uitgetrokken.
Na de behandeling zal uw huid er wat rood uitzien, maar dit moet binnen een aantal uren weer zijn weggetrokken. Thuis kunt eventueel “de brand” er nog even uithalen door er een koud washandje op te leggen of er een kalmerende crème op te smeren. U kunt het eigenlijk net zo behandelen alsof u verbrand bent door de zon.

Heb je tips, suggesties, ideeën of ervaringen (goed en slecht) vertel het mij.
Wil je graag meer informatie over de behandeling kijk dan op:https://jupiter.meerinvormgeving.nl/fennie/ontharing