Voorpagina » Nieuws » acne » Huidproblemen en wat we er aan kunnen doen.

Huidproblemen en wat we er aan kunnen doen.

Geplaatst in: acne

Huidproblemen en wat we er aan kunnen doen.

Over het algemeen denken we met huidproblemen meteen aan een behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Vaak niet direct aan de alternatieve genezer, homeopaat of natuurgeneeskundige. Dit is ook logisch want de huidproblemen zitten zichtbaar aan de buitenkant en dan behandelen we de buitenkant.

Toch is deze gedachtegang niet helemaal goed te rekenen, want het is juist uw huid die optreedt in het belang van de binnenkant van uw lichaam. Uw huid is in samenspraak met uw lichaam aan het opruimen en reinigen van processen die aan de binnenkant niet helemaal goed verlopen of tijdelijk onder druk staan.

Daarom is het zinnig hier eens bij stil te staan als u in de wachtkamer van de schoonheidsspecialiste zit in afwachting van die weldadige behandeling. Zo’n lekkere massage, waarbij de oude huidcellen worden afgevoerd en waarbij de doorbloeding flink wordt gestimuleerd: heerlijk genieten is dat!

Wat zegt de homeopaat hierover.

Voor een probleemloze huid kan dit voldoende zijn. Maar ik zou als homeopaat ook hier aanraden een paar maal per jaar, in het voor- en najaar, een drainagekuur voor de desbetreffende reinigende organen zoals lever en nieren te ondergaan. De toxische- en andere stofwisselingsslakken hoeven dan niet door de nooduitgang (uw huid) naar buiten te worden gedreven, maar worden gestimuleerd om via de lever- en nierfunctie te vertrekken. U kunt het zelfs ruiken aan de sterkere geur en kleur van uw urine of ontlasting. U kunt zelfs een beetje moe worden omdat de energie in uw lichaam wordt aangesproken voor al dat extra werk. Dat gaat goed zo! Laat maar gebeuren want na een paar dagen is het omgekeerde het geval en voelt u zich fitter worden. Misschien had u wel eens hoofdpijn of spierklachten en is die meteen mee vertrokken.

U kunt denken aan allerhande problemen van jeugdpuistjes tot zwaardere vormen van huiduitslag, krentenbaard, zwangerschaps- en andere ontsierende vlekken. Maar ook bij overbeharing en uitslag rond de menstruatieperiode (hormonale problematiek). Of bij eczeem op de behaarde hoofdhuid en elders op het gezicht of lichaam in al zijn facetten en haaruitval. De naam van de kwaal doet er niet toe, want de homeopaat kijkt en luistert en door de beschrijving zoekt hij de middelen die het kunnen genezen erbij. Dat is dan ook bij iedere persoon anders.

Informatiedag

Als deze benadering u aanspreekt en u begrijpt hoe het verband tussen uiterlijk en innerlijk er wel degelijk toe doet, dan bent u op 3 mei 2017 van harte welkom bij Beautysalon Fennie Koops. U krijgt dan een gratis advies over huidverzorging door mij en een iris-scan en homeopathisch advies door Lotte Ruiter van Herbaru.  U dient hiervoor wel een afspraak te maken via de mail (in**@be********************.nl) of bel (050-5010406). We zoeken dan voor u naar de juiste ondersteuning voor uw probleem, zodat de schoonheidsbehandeling zelf veel meer tot zijn recht kan komen. Het probleem krijgt dan een onderbouwing naar de werkelijke oorzaak en wordt van twee kanten aangepakt, zowel innerlijk als uiterlijk.