Voorpagina » Nieuws » huidverbetering » Hoe verzorg je de huid in de winter.

Hoe verzorg je de huid in de winter.

Geplaatst in: huidverbetering

 

Koude dagen…..

Het is al een paar dagen flink koud geweest en dat merk je vaak ook direct aan je huid. De koude, droge lucht in de winter zorgt er voor dat je huid trekkerig aanvoelt. Wat kunt je hier tegen doen?

Als eerste is het belangrijk dat je je huid beschermt tegen de weersinvloeden met een verzorgende dagcrème. Deze moet je direct ’s morgens na de reiniging van het gezicht met milk, reinigingsgel en/of lotion aanbrengen. Ga je onder extreme omstandigheden langdurig naar buiten, breng dan eventueel een nachtcrème aan over de dagcrème. Deze is vaak wat vetter en bied dus extra bescherming.

Ga je op wintersport: voorkom de panda-look!

Reflecterende sneeuw, felle zon, hoge bergen; enkel een dagcrème met SPF-filter biedt onvoldoende bescherming tegen alle UV-straling die je tijdens het skiën meepakt. Daarbij geldt bovendien dat hoe hoger je in de bergen komt, hoe sterker de UV-straling is. Tel daar een gure wind bij op, en je hebt de perfecte omstandigheden voor de ultieme skibril-afdruk op je voorhoofd. Smeer regelmatig en zorgvuldig met een waterresistente zonnebrandcrème of sun-block met zowel UVA- als UVB-bescherming.

De wind is een verraderlijke factor is; een koude wind vermindert het gevoel van warmte en dus het gevoel van een verbrande huid. Hierdoor ben je eerder geneigd om te lang onbeschermd in de zon te blijven.

Behalve de sterke UV-straling, is ook een droge lucht kenmerkend voor de lucht in de bergen. Voor je huid betekent dit dat het extra hard moet werken om gehydrateerd te blijven. Het is dan ook geen slecht idee om je normale dagcrème in te ruilen voor een extra vette variant (eventueel je nachtcrème) met aanvullende herstellende bestanddelen, zoals vitamine E, aloë vera of bisabolol.

Vergeet je lippen niet.

Ook je lippen hebben extra verzorging nodig in het koude, droge winterweer. Gebruik hiervoor een lippenbalsem met UV-filter en hydrateer de lippen bovendien regelmatig met vaseline of kokosnootolie.

Wanneer je vette huidproducten gebruikt, is het extra belangrijk om de huid goed te reinigen, zodat er geen make-up resten achterblijven. Reinig je huid tijdens de wintersport zowel ’s ochtends als ’s avonds en gebruik daarbij een milde milk of cleanser en lauw water. Eventueel kun je de huid daarnaast wekelijks scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Doe dit alleen als de conditie van je huid goed is. Merk je dat je huid tijdens het skiën toch geïrriteerd en uitgedroogd raakt door de wisselende temperatuuromstandigheden en de vele droge buitenlucht, voed het dan alleen met een crème en laat het volledig tot rust komen voordat je een scrub inzet.