Voorpagina » Nieuws » huidverbetering » Hoe komt je huid goed de winter door

Hoe komt je huid goed de winter door

Geplaatst in: huidverbetering

Wanneer het kwik daalt, wordt je huid droger en komt hij vocht tekort. De grote temperatuurverschillen tussen de winterse kou buiten en de droge warme lucht binnen, betekent dat de natuurlijke vochtbalans in je huid wordt verstoord en uit balans raakt. Elke huid reageert anders op de winter, maar over het algemeen merken veel van mijn klanten dat hun huid extra gevoelig, droog en schilferig wordt. Ongeacht het seizoen mag je huid nooit te strak aanvoelen. Als dit wel het geval is, dan gebruik je niet de juiste producten. Tijdens de winter moet je bijna altijd rijkere crèmes gebruiken voor extra hydratatie.

Hoe-komt-je-huid-goed-de-winter-door

De beste tips voor een gezonde winterhuid:

1. Geef je huid een passende verzorging.

Heb altijd een paar verzorgende crèmes in huis, zodat je je verzorging kunt aanpassen aan het seizoen, net zoals je dat met je kleding doet. Vraag als de winter er aan komt advies van een schoonheidsspecialiste om jouw huid voor te bereiden op het komende seizoen. Als je het geluk hebt deze winter in zonnige oorden te vertoeven, vergeet dan natuurlijk niet een zonnebrandcrème met minimaal SPF30 te gebruiken.

2. Reinig je huid, zowel ’s ochtends als ’s avonds.

Op echt koude dagen kun je een watje, met enkel wat gezichtslotion, gebruiken om ’s ochtends je gezicht mee te reinigen. Zo voorkom je dat de natuurlijke vetten van je huid, die het vocht vasthouden, beschadigen. Maar denk eraan dat je ook ’s avonds je huid goed moet reinigen met een milk of gel en lotion voordat je gaat slapen.

3. Verwijder schilfertjes met enzymen.

Verwijder oude huidcellen door één keer per week een enzymen-peeling te gebruiken. Dit werkt met een chemische reactie waarbij de enzymen de oude huidcellen ‘oplossen’ zonder de gezonde huid te beschadigen. Mechanische peelings, met kleine korreltjes, kun je tijdens de wintermaanden beter niet te vaak gebruiken omdat deze een reeds gevoelige huid verder kunnen irriteren.

4. Nachtverzorging voor je huid.

Zeker in de winter is het belangrijk om te investeren in een voedende nachtcrème die tijdens je slaap diep in de huid kan intrekken. Gebruik ook regelmatig een vocht inbrengend masker dat je de hele nacht laat zitten.

5. Een boost van binnen uit.

Je kunt je huid nog meer helpen door ervoor te zorgen dat je voeding extra anti-oxidanten en voldoende Omega 3, 6, 7 en 9 bevat. Bijvoorbeeld door noten en avocado te eten. Beweging zorgt voor een goede bloedsomloop, wat op zijn beurt weer voor een zachte en soepele huid zorgt.

6. Een extra oppepper.

Om de winterhuid nog een extra oppepper te geven is een goede dieptereiniging van de huid zeker een aanrader, met een extra voedend masker en crème na afloop is je huid weer helemaal winterklaar.

Graag lees ik je reactie, wensen, vragen e.d.  hieronder in het commentaarveld.
Ken je anderen die net als jij dit soort huidproblemen hebben? Deel deze blog met ze en laat hen ook vragen stellen.