Voorpagina » Nieuws » huidverbetering » ColdPLASMA voor huidproblemen

ColdPLASMA voor huidproblemen

Geplaatst in: acne, huidverbetering

Video ColdPLASMA behandeling

Wat is plasma in coldPLASMA?

Voegt men aan een gas (bijv. Argon) energie toe, dan ontstaat er een fysieke plasma. Met een temperatuur van ca. 70 graden Celsius wordt Plasma in de geneeskunde al sinds jaren ingezet. Bijvoorbeeld bij een endoscopische coagulatie (dit is een hoogfrequente procedure voor het stoppen van bloedingen).
“cold Plasma” komt ook uit de medische wereld, maar werkt op het gebied van onze lichaamstemperatuur. Talrijke wetenschappelijke studies over koud Plasma tonen een sterke anti- bacteriële, anti-inflammatoire- en wond genezende werking.
Nadat in het bijzonder goede resultaten behaald zijn in de dermatologie, wordt koud plasma nu ook in de cosmetische wereld ingezet.

Hoe werkt coldPLASMA?       

Het inbrengen van werkstoffen in de huid door coldPLASMA.

Cold Plasma versterkt de behandeling van de huid en werkt als een zogenaamde electroporatie. Hierdoor ontstaan kleine poriën of kanaaltjes in de celmembramen,  waardoor deze veel beter doorlaatbaar worden voor werkstoffen. Door deze snel geopende poriën worden de juiste werkstoffen gericht en in hogere hoeveelheid in de huid gesluisd. 

coldPLASMA werkt ontslakkend

De cold PLASMA behandeling is niet alleen op het huidoppervlak werkzaam, maar ze dringt ook door de huid in het weefsel, het bloed en de lymfe. Hier komt dan zuurstof vrij. De Ozon-zuurstof neutraliseert vrije radicalen, mengt zich met gifstoffen en maakt deze onschadelijk. Daarmee beschermt de Ozon zeer effectief de afscheiding van gifstoffen en slakken.

Eenvoudige betekenis van ozon:

Ozon is een uit drie zuurstofatomen bestaand molecuul. Het is hoog reactief en splitst een zuurstofatoom, om zo snel mogelijk weer stabiele zuurstof met 2 atomen te worden. Alleen het vrije zuurstofatoom, ook Singulett-zuurstof genoemd, is negatief geladen en wil zich liever niet met positief geladen deeltjes verbinden. Bacteriën en giffen zijn allen positief geladen en gaan een verbinding aan met de vrije zuurstof. Zo werkt de Singulett-zuurstof ontgiftend, ontslakkend en kiemdodend.

coldPLASMA activeert de stofwisseling

Het cold Plasma en het licht van de glas-sonde geven de lichaamscellen belangrijke bio-energie en liften daarmee de innerlijke spanning van de cel.
Bij overbelasting, stress of ziekten is de celspanning sterk verminderd. Al bij een lage instelling van de Plasma-sonde wordt bereikt dat de celspanning weer op een gezond niveau komt. De stofwisseling in de cellen en in het weefsel worden merkbaar geactiveerd en gesterkt en hun prestatie op moleculair niveau weer genormaliseerd. Deze energie werkt vitaliserend en regenererend op de cellen.

coldPLASMA verhoogt de micro circulatie

De coldPLASMA behandeling zorgt voor een verhoging van de bloedtoevoer en daarmee een verwarming in het behandelde gebied. Door de verhoogde microcirculatie worden de cellen en het weefsel versterkt met belangrijke vitaminen, mineralen, voedingsstoffen, enzymen en hormonen. Dit leidt tot een verhoogde cel activiteit en bevordert het regeneratie proces bij verstoringen duidelijk. 

coldPLASMA tegen pijn en ontstekingen

De combinatie van plasma soorten uit licht, koud plasma, ozon en speciale golfen (longitudine) werkt ontkrachtend, verlicht de pijn en is koortswerend tegen ontstekingen. Daarmee wordt duidelijk, dat de coldPLASMA-behandeling universeel bij alle mogelijke ziekten met ontstekingen en pijn uiterst behulpzaam is. En dat zonder bijwerkingen van medicijnen.

coldPLASMA werkt tegen bacteriën, virussen en schimmels

Door de vonkontlading tussen de sonde en de huid wordt waardevol Ozon toegebracht. Deze ozon werkt bijzonder intensief tegen ongewenste bacteriën, onrust en parasieten van elke aard, zonder gezonde cellen of micro organismen aan te tasten. Zelfs multiresistente kiemen kunnen met koud Plasma gedood worden.

Naast de uitstekende anti-aging werking is cold Plasma in het bijzonder voor de ontstekende en bacteriën-gerelateerde probleemhuid de ideale behandeling. Ook acne, schimmel van de nagels en herpes infecties laten zich optimaal met cold Plasma behandelen. Een ander voordeel van cold Plasma is, dat geen chemicaliën of medicijnen ingezet worden. Hierdoor bouwt men geen resistentie op en de behandeling is zelfs volledig vrij van bijwerkingen!

Indicaties voor behandeling met  coldPLASMA:

Verouderde huid
Bevordert zuurstof toename in het weefsel en cel vermenigvuldiging
Gaat atrofie van de epidermis tegen
Maakt rimpels en lijntjes fijner en gladder
Verbetert het uiterlijk van de huid met grote en grove poriën

Onzuivere, vette huid
Vermindert bacteriën en gaat ontstekingsprocessen tegen
Verbetert het uiterlijk en de kwaliteit van de huid

Couperose
Ideaal in combinatie met de verzorgingsserie Couperose Reducing om de versterkende werking op het bindweefsel te intensiveren.

Micro Needling/ Permanente Make-Up (PMU)
Door de kiemdodende werking geschikt als optimale behandeling bij micro-needling of na permanente make-up

Contra indicaties:

Zwangerschap en borstvoeding
Rimpel behandelingen met Botox, die minder dan 2 weken geleden is uitgevoerd
Bestraling- of chemotherapie behandeling
Bij personen met elektronische implantaten (b.v. pacemakers), zware hartspier zwakte en na een hart infarct
Bij verdenking van kwaadaardige tumoren
Epilepsie

Wilt u meer weten over de behandeling met cold Plasma? Maak dan een afspraak voor een uitgebreid huidadvies.